Trendi és egészséges haj fesztiválszezonban is!

Ha vérbeli fesztiválozó vagy, akkor így a szezon közepére már kimaxolhattad az ilyenkor divatos és praktikus hajviseleteket. Most hoztunk néhány új frizura ötletet és hajápolási tippet, amelyeknek kifejezetten a fesztiválokon veszed hasznát.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, ha például épp a SZIGET-re vagy a Strand Fesztiválra készülsz?

  1.  A frizurád legyen csinos és divatos
  2.  Ne zavarjon a bulizás közben
  3.  A fesztivál után is maradjon egészséges a haja

Az első és legfontosabb a megfelelő előkészítés. Mivel a fesztiválon nagy igénybevételnek van kitéve a hajad, érdemes már előtte felkészítened erre az időszakra. Hogyan? Válassz a hajtípusodnak megfelelő pakolást és még otthon kényeztesd vele a hajkoronád. Ez azért fontos, mert amellett, hogy a szoros copfok és fonatok roncsolják a hajszálak stabilitását, még a Napsütés és a pára is feladja a leckét a legegészségesebb hajnak is. Ha már a fesztivál előtt gondoskodsz az ápolásról, akkor nagyobb valószínűséggel marad ép és sugárzó a hajad utána is.

Mára egy kissé átalakult a fesztiválok szellemisége és a szórakozáson kívül a megjelenésre is nagy hangsúly helyeződött. A fesztivál az a hely, ahol megmutathatod egyéniséged és előtérbe kerülhet a vidám, laza, játékos oldalad. Az öltözködésen és a sminken kívül a hajviseleteddel mutathatod meg azt, ami valójában benned rejlik. Nem véletlen, hogy a fesztiválra való készülődéskor az egyik legizgalmasabb rész a frizura kiválasztása. Számos oldalon inspirálódhatsz, a közösségi média is tele van jobbnál jobb frizura ötletekkel, de mi is hoztunk néhány javaslatot, amikkel kifejezheted a személyiséged, de közben zavartalanul élvezheted a fesztiválozást.

Mindenki számára más és más az a hajviselet, amivel a legjobban érzi magát, de a nyári meleg miatt érdemes arra is figyelni, hogy ne melegítsen a hajad. Ha feltűzött kontyot, copfot vagy egy vagány fonatot választasz, akkor kényelmes lesz a bulizás a legnagyobb hőségben is. Mutasd meg, hogy mennyire színes egyéniség vagy: dobd fel frizurád kimosható hajszínezővel, vagy különböző szalagokkal!

A legtöbb fesztivál-frizurához elengedhetetlen, hogy dús hajkorona szolgáljon alapul. Ahhoz, hogy legyen a hajadnak volumene, javasoljuk, hogy használj szárazsampont, ami a hajtövekhez permetezve megemeli a hajadat. A szárazsampon nem csak a különböző hajviseletek tökéletesítésében lesz társad, de kiváló megoldásként szolgál akkor is, ha egy kis felfrissülésre vágysz. A Batiste szárazsamponok között friss, virágos és trópusi illatokat is találsz, így a hangulatodhoz illő változattal élénkítheted fel a megjelenésed. Ha pedig sátrazol, akkor kifejezetten javasoljuk a szárazsampon használatát, mivel kényelmes és gyors felfrissülésben lehet részed segítségével.

Reméljük, hogy tippjeink segítenek abban, hogy úgy fejezhesd ki önmagad a hajkoronád segítségével, hogy annak egészsége se károsodjon. A legfontosabb fesztiválszabályt pedig semmiképp ne felejtsd el: divattrendek ide vagy oda, érezd jól magad a bőrödben!


Szerző: Oravec Rita, 2022.08.09