Nyár végi hajápolás!

Itt a nyár vége, az indiánnyár! A napbarnított bőröd csak úgy vonzza a tekinteteket az utolsó nyári napokon? De mi a helyzet a hajaddal? Természetesen hajkoronád nem díjazta túlságosan az UV sugárzást. Éppen ezért ilyenkor érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a hajápolásra. Ne feledkezzünk meg a Batiste szárazsamponokról sem.

 

 

Nyáron kihagyhatatlan a fürdőzés esetleg tengerekben vagy itthoni tóban, strandon. Ehhez a napozás is hozzájárul, ami különösen károsítja a hajszálakat. Minél világosabb és minél vékonyabb szálú a hajad, annál hajlamosabb a roncsolódásra, ezért érdemes kiemelten vigyáznod! A Batiste szárazsampon segíthet, hogy frissen mosott érzésed legyen, de az alábbi tippeket célszerű betartani:

Hajvégápolók, balzsamok

A klóros víz vagy sós víz és az UV sugárzás szintén a haj rongálódásának melegágya. Ilyenkor érdemes hajápolási termékeket beszereznünk. Egy jó minőségű balzsam vagy hajvégápoló olaj elengedhetetlen.

 

 

Hidegen préselt növényi olajok

A mesterséges hajvégápolók, samponok és balzsamok mellett természetes alapanyagokkal is védhetjük hajkoronánkat. Erre tökéletes megoldást nyújtják a hidegen préselt növényi olajok. Rendkívül magas telítetlen zsírsavtartalmuk és E-vitamin tartalmuknak köszönhetően a legtermészetesebb bőr- és hajápolók közé tartoznak. Ilyenek például a hidegen préselt dióolaj és a barackmagolaj.

Mivel belső fogyasztásra is alkalmasak, ezeket érdemes a napi étkezéseink közé beiktatni. Ha csak külsőleg szeretnénk alkalmazni a növényi olajokat, készíthetünk belőlük hajpakolásokat, arcpakolásokat, testápolókat és ápoló fürdőolajokat. Ezeket egész nyugodtan használhatjuk a Batiste szárazsamponok mellett.

Le a hajszárítóval!

Bizonyára hallottál már róla, hogy a hajszárító, hajvasaló és egyéb hajgöndörítő milyen mértékben károsítja a hajat. Ez egész évben igaz, de a nyár végi, roncsolódott, elszálkásodott hajat kétszer annyira károsítják ezek az eszközök. Így érdemes inkább hajmosás vagy fürdés után a természet lágy ölén megszárítani hajunkat és a legtermészetesebb módon hordani.

Ha semmiképp sem elégszünk meg a természetes hajkoronánkkal célszerű hővédőt használni hajformázás vagy hajszárítás előtt. Ha úgy döntünk a szabadban szárítkozunk, akkor pedig mindenképpen kerüljük a napfényt és inkább árnyékos, szellős helyen hűsöljünk!

 

 

Elő a kalappal!

A hajszálak védelme érdekében célszerű a napsütéses időben kalapot viselni. Ezzel megelőzheted a haj károsodását. Arról nem is beszélve, hogy megvéd a Nap káros sugaraitól. Arra viszont érdemes figyelni, hogy jól szellőző változatot használjunk, hiszen a kalap alatt befülledhet hajunk, ami más jellegű problémákhoz vezethet. A kalap alatt egy kissé lelapult hajkoronát kapunk, aminek kiküszöbölésére tökéletes megoldás a Batiste szárazsampon.

 

Egy jó fodrász is segíthet!

A dehidratált, töredezett tincsekkel rendelkező hölgyek a legjobban teszik, ha igénybe veszik egy igényes fodrász munkáját, mivel az otthoni hajpakolások mellett számos intenzív protein-hajpakolás és keratinos kezelés is elérhető a szalonokban. A keratinos kezelések igazán nagy népszerűségnek örvendenek már évek óta, mivel a fehérje szépen beépül a szálakba.

A festett haj általában még jobban károsodik, még akkor is, ha egy balayage festésről van szó. A fentebb említett tippek betartásával azonban megelőzhetjük hajkoronánk károsodását vagy helyrehozhatjuk azt. A Batiste szárazsampon ezek mellett a legjobb megoldás, ugyanis felszívja a fejbőrről a szennyeződéseket és a zsírt, így olyan érzésed lehet, mintha frissen mostad volna meg. Ápold Te is a hajad, büszkélkedj vele nyár végén is!

 


Szerző: Oravec Rita, 2022.09.02