Hajápolási interjú Bencze Mátéval

A hajápolás mindig hasznos téma lehet, ezért felkértük Bencze Máté fodrászt, hogy ossza meg velünk tippjeit és tapasztalatait a témával kapcsolatban.
A nyári hónapokban ugyanis érdemes különös figyelmet fordítani a hajunk ápolására, mert ilyenkor még több környezeti hatásnak tesszük ki frizuránkat.

Máté Sopronban vezeti saját fodrász szalonját, de a social media felületeken is rendkívül népszerű. A hajfonásban is tehetséges, több versenyen is sikereket ért el és oktatásokat is szervez a témában.


Az interjút a Batiste nagykövete, Francesca White készítette el.

Milyen gyakran érdemes hajat vágatni?

A válasz nagyban függ attól, hogy épp milyen frizurát hordunk. Hosszú hajviselet esetében elegendő félévente vágatni, viszont, ha egy rövidebb, például bob frizurát választunk, akkor érdemes 1-2 havonta karbantartani.


Tippek a mindennapokra

A hajmosásnál ajánlott, hogy két samponozással mossuk meg a hajunkat, az első mosás feloldja a koszt, a második pedig tényleg megtisztítja a hajat. Balzsam, és olykor hajpakolás használata is javasolt a hajmosások után. Fontos, hogy alaposan, nem túl hideg vízzel öblítsük le a termékeket a hajról.
A nedves hajat nem érdemes rögtön kifésülni, jobb, ha előszárítjuk egy kicsit, és csak azután fésüljük át a hajunk. A gyakori vizes hajmosást azonban próbáljuk meg elkerülni.

Miért nem ajánlott a gyakori vizes hajmosás?

Ideális esetben heti egyszer, maximum kétszer ajánlott hajat mosni. Ilyenkor a hajhagymák által termelt faggyút letisztítjuk a fejbőrről, amelynek védőfunkciója is van. Gyakori hajmosás esetén kiszárítjuk a hajhagymákat, és arra ösztönözzük őket, hogy minél több faggyút termeljenek. Ezzel nem teszünk jót sem a hajunknak, sem a fejbőrünknek. Ezért nagyon jók a szárazsamponok, mert két hajmosás között kíméletesen frissíthetjük fel a hajunkat, úgy, hogy közben a fejbőrünk védőrétegét nem bántjuk.

 

A Batiste szárazsamponok között mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Többféle illat és funkció közül válogathatunk a termékpalettáról. Üdítő nyárias illatok, virágos-púderes jegyek, vagy épp feltűnésmentes frissítés: a Batiste-tal felfedezhetjük a személyiségünkhöz passzoló szárazsamponokat.
A funkcionális, színezett Dark Hair szárazsamponnal pedig még az őszhajszálakat is elfedhetjük két hajmosás között.

Mik lesznek az idei trendek?

A minél lazább, természetesebb hatású, nem túl egyenes, textúrált, hullámos frizurák az idei trendek. A kicsit kócosabb, kilógó tincses, rendezetlen frizurák lesznek továbbra is divatosak, amelyek úgy tűnnek, mintha épp csak gyorsan és hanyagul készítettük volna el őket.


Nyári fonatok

Ha nem szeretnénk a vizes hajmosással bajlódni, akkor a Batiste szárazsamponok segítségével felfrissíthetjük a hajunkat és szuper frizurákat készíthetünk. A Heavenly Volume termékkel pedig még a hajtöveinket is megemelhetjük. A nyári fonatok bátran bevethetőek hétköznapokon, de akár elegáns megjelenést is elérhetünk velük, akár esküvőkön vagy egyéb alkalmakon.

 

Ha kíváncsi vagy, hogy Máté milyen frizurát készített Francescának, hogy mi a legnagyobb hajápolási tévhit, és hogy melyik Máté kedvenc Batiste illata, akkor nézd meg interjúnkat:

További érdekes tartalmakért pedig kövessetek minket Instagramon és TikTokon is!